HER HAR DU MULIGHED FOR AT SE VRÅ VALGMENIGHEDS KIRKEBLAD

v. Lene Graarup

Topbar

Velkommen til Vrå Valgmenighed

Mellem Vrå Højskolen og Vrå Skole ligger Vrå Valgmenighedskirke. Her har den ligget i godt 100 år, startet af driftige lokale med rødder i højskolebevægelsen og inspireret af Grundtvig. Budskabet i vores kirke adskiller sig ikke fra det i sognekirken, idet vi er en del af folkekirken.

Vi har en stor grad af frihed - bl.a. styrer vi selv vores økonomi uden statsstøtte. Vi holder af vores frihed og betragter os som en folkelig grundtvigsk menighed, hvor fællesskabet både i forbindelse med gudstjenester og de efterfølgnede fællesmenneskelige og kulturelle aktiviteter danner ramme om et rart miljø.

Vi ønsker at være en åben kirke, så alle er selvfølgeligtt velkomne til vores arrangementer og gudstjenster.

Valgmenigheden tilbyder

Foredrag, filmaftener, børnenes søndage med børnegudstjeneste og børneprojekter, sommerfest, høstfest, kirketure (også på cykel), sangaftner, koncerter, debatter og meget andet.

KONFIRMATION
2018: St. Bededag
fredag den 27. april. kl. 10.30

2019: St. Bededag
fredag den 21. maj kl. 10.30

FORMANDENS BERETNING 2016
Ny formand i Vrå Valgmenighed
2017
Forud for Vrå Valgmenigheds generalforsamling sidst i marts havde Jens Sigh varslet sin afgang som formand. På generalforsamlingen blev der takket for et godt formandsskab gennem de sidste 20 år. Ved den efterfølgende konstitution på bestyrelsesmødet blev næstformand Mette Ottosen Stougaard valgt som ny formand. Ved samme afgik efter eget ønske kasserer Torben Fisker, som bliver afløst af Flemming Trinskjær på posten. Yderligere blev Anna Bruun valgt ind som nyt medlem af bestyrelsen.

Topbar
Søndag 19. november kl. 10-14

BØRNENES SØNDAG
Tema: "Dejlig er jorden"

Tilmelding torsdag 16. november

"Ingen kan alt, alle kan lidt, sammen kan vi alt"- sådan var mottoet da Carl Scharnberg, Vrå bys børn og deres forældre for snart 50 år siden fik stablet den første Børnenes Jord i Danmark på benene, og var dermed et levende eksempel på, at sammen kan vi alt. Siden har der været utallige tilfælde i Vrå, hvor mennesker på tværs af byen er gået sammen for at starte noget nyt. Nu gør konfirmander fra sognemenigheden og Valgmenigheden det samme. De går sammen om at samle ind til julehjælp til trængende familier i Vrå. På Vrå julemarked lørdag den 2. december vil de således have en bod, hvor de sammen sælger kager, julepynt og kort - alt er hjemmelavet.

Vrå Valgmenighed indbyder i den sammenhæng alle børn i byen til at hjælpe konfirmanderne og deltage i "Børnenes søndag" i Vrå Valgmenigheds juleværksted. Det der produceres i værkstedet bliver solgt på Vrå julemarked i konfirmandernes bod. Forud for værkstedet søndag den 19. november er der mulighed for at deltage i en enkel gudstjeneste i Valgmenighedskirken kl. 10.00 med temaet: Dejlig er jorden.
Alle er velkomne - tilmelding til Lene Graarup.
Torsdag 30. novembee kl. 19.00

Danmarks fællessang og optakt til jul
v. Rubjerg Knude Koret

Spil Dansk har i 17 år gjort en særlig indsats for at samle danskerne omkring fællessang. Det kalder vi Danmarks Fællessang, som i dag har udviklet sig til at være ”17 sange i 17 uger i 2017” og strækker sig dermed helt ind i julemåneden. Traditionen tro er der en god blanding af klassiske danske sange, nyere fællessange, pop hits og på-vej-til-jul sange. Til  at hjælpe os gennem aftenen har vi hentet musikalsk støtte fra Peter og Anne Lindhardt Tofts, samt Rubjerg Knude Koret.
Efter sangen serveres der et glas gløgg.
søndag den 22. oktober
GRÆSKARENE LYSTE I KIRKEN

-  efterferiens sidste dyrebare timer blev brugt på at skære ansigter i græskarene og pynte med dem i kirken til en hyggelig andagt med fortælling og salmer om lys og mørke.
Et tilbud til dig, der har mistet
SORGGRUPPE

Det er ikke en sygdom at sørge over et menneske, man har mistet, men det kan være tungt at gå med, og det kan være en stor hjælp at tale med andre mennesker, der står i samme situation. derfor er der nu mulighed for at deltage i en sorggruppe. Deltagerne kan komme fra Vrå, Vrejlev-Hæstrup, Løkken Storpastorat og Rakkeby-Vejby-Herritslev-Sejlstrup.  Er man interesseret i at deltage i en sorggruppe, kan man henvende sig til Lene Graarup (98981277) eller Viggo Noe (98998022), der vil være behjælpelig med at få en kontakt i stand til en gruppe.