Høstgudstjeneste med spillemandsmusik
Søndag 17. september kl. 10.00
Sted: Valgmenighedskirken

Marken er mejet og høsten er i hus, så vi kan godt bryde ud i sang. Vi mødes til gudstjeneste, hvor Lillian og Svend Aage Larsen fra Vennebjerg medvirker og synger videre i præstegården til sang og kirkefrokost.

Filmaften "Manchester by the Sea"
Torsdag 22. sept. Kl. 19.00
Sted: Valgmenighedens præstegård

Lee Chandler arbejder som vicevært i det vinterkolde Boston. Han er en knuget mand, der helst ikke lukker andre ind i sit liv. Men da hans storebror Joe dør, bliver Lee tvunget til at tage sig af sin nevø, teenageren Patrick. Rollen som onkel og værge passer meget skidt til Lee, ikke mindst fordi den river op i mindet om en tidligere sorg, som tynger hans indebrændte sjæl. En smuk og velfortalt historie om at leve (videre), når det værste allerede er sket.

Gudstjeneste & foredrag:
”En kærlighedshistorie fra 2. Verdenskrig”

v
/Inge Pedersen, Nørhalne
Søndag 8. oktober
Sted: Valgmenighedskirken kl. 19.00 - præstegården kl. 20.00

Inger Pedersen fortæller historien om sin mor, der, som ung pige, forelskede sig hovedkulds i en tysk soldat og blev gravid. Det er en beretning om, hvordan Inge Pedersens forældre efterfølgende hjalp hende med at tage ansvaret for hendes handling, så hun undgik samme skæbne, som mange andre piger i lignende situation. Inge Pedersen medvirkede i en dokumentar, som DR sendte sidste år under titlen: ”Min mor var tyskertøs”, som kan ses på YouTube.

Græskarværksted & lysgudstjeneste i efteråret
Søndag 22. oktoberKL. 16.00

For konfirmander og deres familier – og andre børnefamilier er der den sidste søndag i efterårsferien - søndag den 22. oktober kl. 16 græskarværksted i præstegårdshaven.

Kl. 17 er der en enkel lysgudstjeneste i Valgmenighedskirken, hvor græskarene vil lyse.
Kl. ca. 18 serveres der suppe lavet over bål – den kan nydes i præstegårdshaven eller konfirmandstuen – alt efter vejr og mod. Alle er velkomne

Reformationsjubilæum
med ”Blok til lyst”
Søndag 29. oktober kl. 19.00
Sted: Vrå Valgmenighedskirke

Tirsdag den 31. oktober 2017 er 500 året for Luthers opslag af sine teser på kirkedøren i Wittenberg. Det er blevet fejret hele året over hele landet, nu gør vi det i Valgmenighedskirken med et to-dage-før arrangement med fortællinger om Luther og reformationens betydning suppleret med tidens musik spillet af ”Blok til lyst” – Hjørring musikskolens fløjte-orkester - samt Luther-salmer.

Alle helgens-gudstjeneste
Et rum til sorg og en tid til at mindes
Søndag 5. november kl. 16.30 i Valgmenighedskirken

Der er i Vrå Valgmenighed, og i mange andre kirker, tradition for i forbindelse med alle helgens-gudstjenesten at nævne navnene på de i menigheden, som er døde i årets

løb. Det vil vi også gøre i år og afslutte med at synge Grundtvigs efterårssang ”Skyerne gråne”. Den handler om fald og tab og mørke, men har alligevel omkvædet: Og dog bære blus vi med glæde!, hvorfor den handler om lys i mørke og om tro på trods.. Efter gudstjenesten serveres der ståkaffe i kirken.

Foredrag: ”Den sekulære lutherdom i Danmark”
v/Hans Raun Iversen, lektor i teologik, Kbh.
Onsdag 8. November kl. 19.00
Sted: Vrå Højskole

Målt med traditionelle religionssociologiske standarter, som fx kirkegang og trosholdninger, så hører Danmark til blandt de mest sekulariserede lande. Når vi ser på vores mentalitet, er der imidlertid mange tegn op, at vi er blandt de mest evangelisk-luthersk prægede folk i verden. Det er dette spændingsforhold Hans Raun Iversen vil afdække og diskutere. Man kan argumentere for, at i hvert fald fire lutherske træk i vores mentalitet er fundamentale værdier: universalisme, egalitarisme, kollektivt omdrejet individualisme og kald og stand. Når vi handler eller ytrer os, ligger de fire lutherske træk i baghovedet på os, fordi disse træk definerer, hvad der er rigtigt, og hvad der er forkert i en given situation. Trækkene danner et ideal i vores mentalitet - også selvom vi ikke altid kan leve op til dem.

Foredraget holdes i samarbejde med Hjørring Folkeuniversitet. Gratis entré.

Skumringstime
Højtlæsning i kirken
Tirsdag 14. november kl. 19.00

De korte og mørke efterårs- og vinterdage har vi til fælles i Norden. I tidligere tider – før TV og computere blev en del af vores hverdag – var højtlæsning i de mørke vinteraftener en udbredt nordisk tradition – overalt i Norden får den gamle nordiske fortælletradition nyt liv med arrangementet ”Skumringstime”, hvor der læses op af den samme bog flere tusind steder i Norden. I Valgmenighedskirken tænder vi også lyset og lytter med, når Trine Skotte læser fra bogen Is af finlandssvenske Ulla-Lena Lundberg. Der serveres kaffe og kage. Arrangementet i samarbejde med Foreningen Norden.

BØRNENES SØNDAG - TEMA: JUL
Højtlæsning i kirken
Søndag 19. november kl. 10-14

Tilmelding torsdag 16. november

Alle børn inviteres til det store juleværksted, som traditionen tro begynder med en enkel gudstjeneste i Valgmenighedskirken

Danmarks fællessang og optakt til jul
v. Rubjerg Knude Koret
Torsdag 30. novembee kl. 19.00
Sted: Valgmenighedskirken

Spil Dansk har i 17 år gjort en særlig indsats for at samle danskerne omkring fællessang. Det kalder vi Danmarks Fællessang, som i dag har udviklet sig til at være ”17 sange i 17 uger i 2017” og strækker sig dermed helt ind i julemåneden. Traditionen tro er der en god blanding af klassiske danske sange, nyere fællessange, pop hits og på-vej-til-jul sange. Til  at hjælpe os gennem aftenen har vi hentet musikalsk støtte fra Peter og Anne Lindhardt Tofts, samt Rubjerg Knude Koret.
Efter sangen serveres der et glas gløgg.