Kirketuren i sporet på moderne kirkekunst var en god opelvelse og bød også på dramatik for de lidt mindre. Skalborg Kirkes vældige korsfæstelsesscene af Erik Heide satte tanker igang.
Frejlev Kirke, hvor Anne Lie fortalte levende om både alter og Per Kirkebys særprægede udsmykning af loftet, hvor røde marmorede streger leder tankerne i retning af jordrystelsen i forbindelse med Jesu korsfæstelse og/eller Jesu Kristi blod.
Gug Kirkes tårn gør et imposant indtryk - meget rammende kaldes byggestilen for "brutalisme".

Indenfor i kirken løftes stemningen af Hein Heinsens symboler og alterbord med opdækning på beton i musselmalet stel.

Den sidste kirke inden en velfortjent kop kaffe med kage til på KUNSTEN i Aalborg var Gudumholm Kirke, hvis stilrene udsmykning passer smukt til Poul Anker Bechs alterbillede, hvor mennesker på deres livsvandring balancerer på toppen af en klit.