BØRNENES SØNDAG
18. november 2012

En bjæffende hund, en flok brægende får, en forvirret hyrde, tre rundtossede vise mænd, en stresset Josef og en synlig forstyrret og højgravid Maria på et stædigt æsel fandt sidste søndag højlydt vej til Vrå Valgmenighedskirke og blev starten på en livlig dag med masser af energi og aktivitet.
Vrå Valgmenighed havde inviteret børn og deres familier til at deltage i en tilbagevendende og succesrig børnesøndag kaldet ”Børnenes søndag”. Rigtig mange børn havde fundet vej til Valgmenighedskirken, hvor de uvidende blev draget med ind i et strabadserende adventseventyr, som lykkeligvis endte med at Josef og Maria nåede frem til Jerusalem, som de jo også gerne skulle, så vi igen i år kan fejre jul velvidende at alt går som det skal.

Efter gudstjenesten gik børnene i kunstværksted på Vrå Højskole, hvor de med hjælp fra Valgmenighedens kreative frivillige medhjælper, Ellen Bak, og i øvrigt en del forældre, fik hjælp og inspiration til at fremstille mosaikker og andet pynt til kirkens vinduer.

Børnene gik til opgaven med stor ildhu og efter 3 timers koncentreret arbejde, kun afbrudt af pølsehorn, kage og saftevand, kunne de fremvise fantasifulde mosaikker med kreative fortolkninger af den hellige historie lavet på pleksiglas med maling, revet papir, perler, glimmer, kugler, ståltråd mm.

Mosaikkerne hænger i Valgmenighedskirken hele december måned og kan beskues i dagtimerne.